VIORICA DĂNCILĂ, PREMIER PSD-ALDE. Cine este PRIMA FEMEIE PRIM-MINISTRU al României

Roxana Neagu / 17 ian 2018 / 17:53 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis a acceptat nominalizarea PSD-ALDE de premier al României. Viorica Dăncilă este noul prim-ministru al țării noastre. Este prima femeie premier a României. 

Respectat europarlamentar PSD, Viorica Dăncilă este noul prim-ministru al României, propus de PSD-ALDE. 

Viorica Dăncilă a intrat în rândurile PSD în 1996, în urmă cu 22 de ani. De-a lungul timpului a deținut funcții importante. Din 2015, este este președintă a Organizației Femeilor Social Democrate.

Din anul 2014, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, aflându-se la al doilea mandat. Anul trecut, Viorica Dăncilă a fost nominalizată la premiul Europarlamentarul Anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și, respectiv, Cercetare și Inovare. 

Cum a ajuns europarlamentar PSD

Viorica Dăncilă a intrat în PE după ce Titus Corlățean și Cătălin Nechifor au devenit parlamentari naționali și au părăsit Parlamentul European. În cadrul PE, a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar și al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek și membru titular în Comisia pentru bugete și în Delegația pentru relațiile cu Israel. Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European. La 6 februarie 2014, numele său a apărut pe lista primelor 13 nume propuse de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Mai multe informații despre prima femeie prim-ministru a României, Viorica Dăncilă

- s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede din județul Teleorman.

- a absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești în 1988.

- în perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. 

- din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

- a absolvit masterul ”Spațiul Public European” din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, în 2006. 

- este specializată în programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă- integrare europeană.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23