Traian Băsescu, CRITIC la adresa lui Klaus Iohannis

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri, că desemnând-o pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier Klaus Iohannis şi-a periclitat obţinerea celui de-a doilea mandat prezidenţial la Cotroceni. 

"După părerea mea nu a câştigat nimic. Iohannis nu a câştigat azi al doilea mandat, dimpotrivă. Cu uşurinţa cu care a desemnat-o pe doamna de la Teleorman, Iohannis îşi periclitează al doilea mandat", a spus Traian Băsescu, la postul B1 TV. 

Liderul PMP a spus că tot arsenalul de critici pe care Iohannis le-a adus PSD-ului în anul 2017 nu mai are nicio credibilitate. Totodată, Băsescu susţine că "dacă Iohannis voia să înceteze ţopăiala fiscală, dădea funcţia de premier unui politician de opoziţie". 

Traian Băsescu s-a declarat convins de faptul că în cazul în care Klaus Iohannis ar fi desemnat în alt premier decât cel propus de PSD, era foarte posibil ca un număr mare de social-democraţi nemulţumiţi de Liviu Dragnea să fi susţinut în Parlament un guvern al opoziţiei. 

”Vă garantez”

"Responsabilitatea era să încerce şi o altă soluţie politică. Eu vă garantez că toată povestea asta, cum că nu era majoritate, ar fi putut fi discutată până la al doilea guvern pe care Iohannis l-ar fi trimis în Parlament. Niciodată Parlamentul n-ar vota pentru a doua oară căderea guvernului. (...) Acesta este şi motivul explicit pentru care eu i-am făcut preşedintelui două propuneri. Eu am considerat că a nu face propuneri preşedintelui, îi închizi dreptul să joace politic, iar nevoia jocului politic este imperioasă, pentru că numirea celui de-al treilea premier în interval de 12 luni nu-i nicio garanţie", a mai spus Băsescu. 

Fostul preşedinte al României a subliniat că Guvernul va fi condus în mod neconstituţional şi că cel care va lua deciziile în Executiv va fi în realitate Liviu Dragnea. 

"O să-şi pună o armată de lachei în Guvern, va discuta direct cu miniştrii ca şi până acum şi premierul va fi, eventual, purtător de cuvânt al deciziilor lui Daddy din Kiseleff", a susţinut Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel