Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea Teatrului Odeon de anulare a mărcii "Ceauşescu"

ceausescu
ceausescu

Teatrul Odeon a pierdut la Tribunalul Bucureşti procesul în care a solicitat anularea mărcii "Ceauşescu", înregistrată la OSIM de Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean.  Decizia nu este însă definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Într-un alt proces, în 7 iulie, Tribunalul Bucureşti a respins o acţiune în care Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei Ceauşescu, au reclamat folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu". Cei doi au contestat decizia Tribunalului Bucureşti, scrie Mediafax.

Instanţa a constatat atunci că nu a fost încălcat dreptul la marcă, argument pe care reclamanţii îl invocaseră.

Teatrul Odeon a susţinut în permanenţă în faţa instanţei că nu a făcut decât să găzduiască spectacolul, astfel că a fost chemat în proces şi producătorul. De asemenea, Teatrul Odeon a argumentat că spectacolul nu este programat pentru a mai fi jucat.

Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean au cerut daune morale simbolice de un leu pentru folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu". Totodată, ei au solicitat ca spectacolul să nu mai fie pus în scenă.

Spectacolul de teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" s-a jucat pe 9 şi 11 decembrie 2010. În spectacol au jucat Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi Mircea Rusu. Spectacolul despre ultimul şi cel mai celebru proces din istoria Europei a fost pus în scenă pe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturii ale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi a unei reconstituiri minuţioase a evenimentelor şi a decorului.

Marca "Ceauşescu" a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi îi are ca titulari pe Valentin Ceauşescu şi pe Mircea Oprean. OSIM arăta, într-un comunicat din februarie, că marca "Ceauşescu" este înregistrată pe toate clasele de produse şi servicii incluse în Clasificarea de la Nisa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel