Trenuri blocate şi drumuri acoperite de apă Harghita

tren sub ape
tren sub ape

Două trenuri au rămas blocate, vineri seară, înainte de intrarea în Gara Mihăileni după ce torentele formate pe versanţi au doborât pe şine 10 - 15 tone de pământ.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, primul care a rămas blocat a fost Acceleratul Suceava - Braşov, acesta fiind urmat la scurt timp de Personalul Mărăşeşti - Miercurea Ciuc.

La faţa locului, pentru deblocarea căii ferate intervin lucrători ai CFR şi un echipaj de la ISU Harghita. Pasagerii aflaţi în cele două trenuri rămân în vagoane pentru că nu altă posibilitate de a pleca, drumurile fiind acoperite de ape.

Reprezentanţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Harghita au dus în comuna Mihăileni câteva mii de saci cu nisip pentru a baricada posibila intrare a apei în curţile oamenilor, au făcut baraje, fiind pregătiţi cu până la 10.000 de saci care se umplu continuu cu nisip pentru că se aşteaptă ploi toată noaptea. Potrivit SGA, cantitatea de precipitaţii căzută în decurs de 20 de minute a fost de 30 de litri pe metru pătrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel