Trei români, acuzaţi că au furat trei ouă de dinozaur şi le-au vândut în Italia

BUZAU - MICROBUZ - ACCIDENT
BUZAU - MICROBUZ - ACCIDENT

Autorităţile judiciare române au identificat trei persoane implicate în furtul a trei ouă aparţinând speciei de dinozauri pitici, unice în lume, care au fost recuperate de la un colecţionar italian, care le achiziţionase în anul 2005, din România, anchetatorii necunoscând încă suma plătită.

Reprezentanţi ai Poliţiei şi Parchetului au susţinut miercuri o conferinţă de presă comună, la sediul Ministerului Public din Bucureşti, în care au prezentat vestigiile foarte rare, cu o vechime de 67 de milioane de ani, traficate ilegal în anul 2005 şi recuperate recent în Italia. Trei români, fără antecedente penale, sunt implicaţi în furtul celor trei ouă, dintr-o "maternitate a dinozaurilor", din situl paleontologic Tuştea, judeţul Hunedoara, scrie Mediafax.

Cetăţeanul italian nu a dat încă vreo declaraţie autorităţilor judiciare, însă anchetatorii investighează modul în care acesta a achiziţionat vestigiile şi a reuşit să plece peste graniţă cu ele, deşi făceau parte din patrimoniul naţional.

Autorităţile române vor face demersuri ca după încheierea investigaţiei cele trei ouă aparţinând speciei de dinozauri pitici, datând din era mezozoică, perioada cretacică, să fie expuse la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Capitală.

Reprezentanţii Ministerului român de Interne au precizat că iniţial s-a crezut că doar două ouă au fost sustrase, însă la percheziţiile din Italia a fost găsit un al treilea, care în urma expertizării s-a demonstrat că datează din aceeaşi perioadă şi provine din acelaşi loc.

Valoarea patrimonială a vestigiilor se ridică la sute de mii de euro.

La colecţionarul italian au fost găsite alte 11.400 de bunuri de patromoniu, din acelaşi domeniu, respectiv oseminte şi rămăşiţie de dinozauri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel