Trei alimente cu care poţi să înlocuieşti carnea. Sunt foarte sănătoase şi la îndemâna oricui

Dacă vreţi să renunţaţi la carne pentru o anumită perioadă, vă propunem trei alimente alternative. Conţin la fel de multe proteine şi sunt foarte sănătoase. 

Creveții

100 de grame de creveţi conţin aproape 20 de grame de proteine. Aceste fructe de mare sunt foarte hrănitoare. De asemena, nu conţin multe calorii. Creveţii conţin acizii grași omega 3, ideali pentru buna funcționare a inimii și a sistemului nervos, pe lângă seleniu și vitamina B12.

Somon

În 100 de grame de somon putem găsi 21 de grame de proteine. Pe lângă faptul că este foarte gustos, acest peşte nu conţine grăsimi şi este ideal dacă vrem să slăbim. De asemenea, ca şi în cazul creveţilor, somonul conţine omega 3.

Citeşte şi Omletă cu cartofi, cea mai uşoară şi gustoasă reţetă. Este gata în doar câteva minute

Soia

Soia este alimentul ideal pentru a înlocui carnea. Aceasta ne poate oferi cel mai mare procent de proteine. În 100 de grame găsim aproape 40 de grame de proteine. Prin urmare, este foarte importantă în dietele vegetariene și devine de obicei principala alternativă la consumul de carne, fie datorită versatilității, texturii și bogăției sale nutritive.

Pe lângă aceasta, soia ne va furniza și o cantitate mare de acizi grași Omega 3 și Omega 6, foarte puține grăsimi saturate, numeroase vitamine B și minerale precum fier, calciu, fosfor, potasiu și zinc. Este un aliment foarte complet pe care nu îl poți ignora dacă ai decis să renunţi la carne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel