Transporturile maritime din Grecia, paralizate de o nouă grevă

Federaţia transportatorilor maritimi din Grecia (PNO) a declanşat o grevă de 24 de ore care a paralizat, marţi, transportul către insule, protestatarii fiind nemulţumiţi de întârzierea semnării contractelor colective de muncă, transmite AFP.

PNO, care are circa 20.000 de membri, a făcut public un comunicat în care îşi exprimă preocuparea faţă de 'întârzierea pe care o înregistrează semnarea convenţiilor colective pentru toate categoriile de salariaţi şi cere măsuri pentru a face faţă şomajului din domeniu'.

Poliţia portuară a precizat că feriboturile din Pireu şi din insulele din mările Egee (est) şi Ionică au rămas în porturi, în schimb "legăturile dintre porturile Patras şi Igumenitsa (vest), către Italia, nu vor fi afectate".

Reprezentanţii Uniunii Europene şi FMI negociază cu guvernul de la Atena  cu privire la reformele structurale de pe piaţa muncii. Luni, Confederaţia generală a muncitorilor /GSEE/ din Grecia a calificat drept "inacceptabili" termenii discutaţi în aceste negocieri.

GSEE, care susţine că are un milion de membri, a lansat în octombrie un apel la grevă generală la 15 decembrie, ce ar putea deveni cea de-a şaptea grevă generală din 2010.

sursa: Agerpres

Citeşte şi:

Proteste violente la Atena, Grecia. Bătaie cu poliţiştii, maşini distruse, cocktailuri molotov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel