Transplant de măduvă, realizat în premieră la Târgu Mureş

transplant
transplant
La Clinica de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş a fost realizat joi, în premieră, un transplant de grefă de măduvă de la un tânăr polonez la unul român. Noutatea acestei intervenţii constă în faptul că pacienţii au grupe sanguine diferite.

Un colectiv de specialişti ai Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, condus de profesor-doctor Benedek István, a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului.

Grefa a fost recoltată de la un tânăr polonez şi transplantată unui pacient român, ambii cu grupe sanguine diferite. Găsirea grefei şi aducerea ei în ţară a fost posibilă cu ajutorul Registrului European de Transplant. Bolnavul care a primit grefa este un tânăr de 19 ani din judeţul Harghita, care a fost diagnosticat cu aplazie medulară severă după ce a sângerat multă vreme în urma unei extracţii dentare. Din 2001 şi până în prezent, la Clinica de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş au fost realizate peste 320 de transplanturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel