Traian Băsescu șochează: Mai bine se fura un milard de euro, dar aveam autostrăzi

Traian Băsescu a șocat, sâmbătă seara, la România TV cu o declarație referitoare la fondurile europene. 

Lipsa de absorbție a fondurilor în ultimii trei ani, în timpul Guvernului Ponta este un lucru rău care s-a întâmplat în timp ce eu eram președinte. Dar în timp ce m-am dus de vreo patru ori în Parlament, unde în discursul meu am atenționat asupra neutilizării fondurilor europene. Nu mai vorbim de declarațiile publice  pe care le-am avut și am presat tot timpul. Dar un președinte nu poate să facă el proiecte, nu are dreptul, cere guvernului. În timp ce eu ceream, pe de altă parte, inclusiv televiziunea dumneavoastră mă făcea praf că mă bag peste guvern.

Trebuie să recunosc că în timpul mandatului Ponta  nu am avut influența necesară să-i  fac să înțelegagă cât de importantă este cheltuirea banilor publici.

Vedeți că în fiecare zi  sunt arestați oameni pentru zeci de milioane pentru cinci milioane. De cei responsabili de neutilizarea a 7 miliarde de euro nerabbursabili, gratuiți, nu-i anchetează nimeni? În România, dacă nu faci nimic, numai ești anchetat. Ferească Dumnezeu să faci ceva, că imediat ai călare pe tine DNA să vadă dacă nu ai furat cumva vreun leu european.

[citeste si]

Pot să vă spun ceva, și rog să fie scuzat. Nu vorbesc ca fost președinte, că nu mi-aș putea permite, ci ca simplu cetățean. Știți ce aș fi preferat: Decât să fie 7 miliarde necheltuiți, să fi fost 6,8 miliarde cheltuiți și 200. 000 milioane furați. Dar să fi intrat în autostrăzile noastre   6 miliarde și în căile ferate.

Aș fi preferat să se facă erori, fie pierderi,  nu de 200.000 de milioane, de un miliard, dar să băgăm în autostrăzi 6 miliarde de euro. Ce am făcut? Am dat înapoi. Banii aceștia se întorc la cei care au contribuit la buget, la Germania, la Olanda, la Fran'a, la Belgia, la contributori" a declarat Traian Băsescu la România TV.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel