Traian Băsescu: Parlamentul ar putea fi format din 100 de senatori şi 200 de deputaţi

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că senatorii ar putea vota, marţi, proiectul de lege prin care Parlamentul ar urma să fie format din 100 de senatori şi 200 de deputaţi, făcând astfel ''primul pas pentru respectarea referendumului din 2009''.


Anul trecut, Partidul Mişcarea Populară a depus o iniţiativă legislativă prin care Parlamentul României ar urma să fie format din 300 de parlamentari, adică 100 senatori şi 200 deputaţi. Astăzi, este posibil ca în plenul Senatului, prima Cameră sesizată, acest proiect de lege să fie supus la vot.

Este adevărat, Comisia juridică a întocmit un raport de respingere. şi, totuşi, îndrăznesc să sper că prin votul lor senatorii vor face primul pas pentru respectarea referendumului din 2009, dând astfel semnalul că Senatul transpune în lege voinţa poporului suveran (art.2, alin.1 din Constituţia României).

Sau poate va fi din nou un vot consolidat USL? Ar putea fi un mesaj de respect pentru români sau unul de dispreţ. Senatorii decid, a scris fostul preşedinte, marţi, pe pagina sa de Facebook.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel