Traian Băsescu, EXPLICAŢIE. Cum îşi apără mandatele

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat la TVR ce a vrut să spună la Congresul Partidului Mișcarea Populară când a declarat că se simte dator să își apere cele două mandate de președinte al României.

„Pot schița câteva elemente care râmân după mandatul meu. În primul rând, o justiție funcțională. Eu nu spun că e perfectă, dar este funcțională. Am lăsat-o funcțională și sunt convins că așa va rămâne. În al doilea rând, uitați-vă ce s-a întâmplat în mandatul meu cu România din punct de vedere al securității naționale. Avem un parteneriat extrem de puternic cu Statele Unite, pe baza de la Deveselu, baza de la Kogălniceanu. La summitul NATO s-a stabilit înființarea unor comandamente NATO pe teritoriul României. Să știți că nu a fost un element ușor de negociere pentru că se dorea foarte mult ca România să fie inclusă în comandamentul de la Szczecin, din Polonia. A trebuit să facem o mișcare strategică să ne mutăm pe sistemul de sud al flancului estic pentru a avea un camandament de divizie cu care să coordonăm din România activitățile NATO, și nu de la Szczecin.

Aș spune că România are cu 10.000 de kilometri pătrați mai multă suprafață prin câștigarea procesului de la Haga, nu ezit să spun că am trecut țara prin criză, într-un moment extrem de greu.

Îndrăznesc să spun că am negociat în favoarea României bugetul 2014-2020. Să dea Dumnezeu să cheltuim banii care au fost negociați pentru România. Am accelerat toate procesele de a rămâne conectați de eurozone", a explicat fostul preşedinte, Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel