Urmărește emisiunea live


Trafic blocat pe A1, după ce o cisternă cu sodă caustică s-a răsturnat

accident a1
accident a1

Un TIR încărcat cu circa 20 de tone de sodă caustică s-a răsturnat pe Autostrada București-Pitești, la km 42, traficul rutier pe sensul Bucureşti- Piteşti fiind blocat şi deviat de la kilometrul 30 prin Bolintin Vale - DN 61 - Corbii Mari (Dâmboviţa) şi reintrare pe autostradă la kilometrul 49.

TIR-ul, care se deplasa pe direcţia Piteşti - Bucureşti, a intrat pe contrasens la kilometrul 42, rupând glisiera mediană a şoşelei, apoi s-a răsturnat pe sensul opus de mers, a declarat şeful Poliţiei A1, comisar şef Emilian Buican, scrie Realitatea.net.

"Şoferul autovehiculului ar fi adormit la volan sau a avut concentrată atenţia în altă direcţie, iar la kilometrul 42 a pierdut controlul TIR-ului încărcat cu circa 20 de tone de sodă caustică, iar autotrenul s-a răsturnat pe celălalt sens de deplasare, respectiv Bucureşti - Piteşti, după ce a rupt glisiera mediană a austostrăzii. Şoferul nu este rănit, iar marfa s-a împrăştiat pe carosabil", a spus Buican.

La locul accidentului s-au deplasat poliţiştii, o ambulanţă, precum şi două echipaje ale Gărzii Potlogi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa pentru asigurarea zonei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maior Eduard Felea: "nu există pericol de explozie, vom vedea ce fel de sodă este împrăştiată pe şosea deoarece după ce vom reîncărca marfa urmează să curăţăm şi să spălăm carosabilul".

Traficul rutier pe sensul Bucureşti- Piteşti este blocat şi deviat de la kilometrul 30 prin Bolintin Vale - DN 61 - Corbii Mari (Dâmboviţa) şi reintrare pe autostradă la kilometrul 49. Până când încărcătura şi autovehiculul de mare tonaj vor fi scoase în afara carosabilului cu ajutorul unei macarale de mare tonaj, poliţiştii şi pompierii vor supraveghea zona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel