Toyota recheamă în sercive alte 1,7 milioane vehicule, cu probleme la pompa de combustibil

toyota
toyota

Constructorul auto nipon Toyota Motor Corp. a anunţat joi că va retrage de pe piaţă peste 1,7 milioane vehicule vândute în întreaga lume, dintre care 1,2 milioane în Japonia şi 421.000 în străinătate, din cauza riscurilor unor scurgeri de combustibil.

„Există riscul apariţiei unor mici crăpături la conductele pompei de combustibil. Dacă sunt utilizate în continuare, există riscul ca aceste crăpături să se mărească, provocând scurgeri de combustibil“, a anunţat Ministerul japonez al Transporturilor, transmite Agerpres. Toyota a subliniat că nu au fost înregistrate accidente legate de aceste defecţiuni.

Aproximativ 16 modele de automobile Toyota produse între lunile mai 2000 şi octombrie 2008 sunt vizate de această măsură. În afara Japoniei, retragerea vizează în principal SUA şi restul Americii de Nord (280.000 de unităţi), Germania, şi într-o mai mică măsură Rusia şi Noua Zeelandă.

Potrivit Toyota, ar putea apărea probleme la aproximativ 280.000 de automobile IS şi GS Lexus vândute în străinătate, dintre care 255.000 în America de Nord şi 10.000 în Europa. De asemenea, sunt vizate 141.000 de automobile Avensis vândute în Europa.

Această ultimă acţiune ridică la peste 15 milioane numărul total de vehicule pe care Toyota le-a retras de pe piaţa mondială în perioada care a trecut de la sfârşitul lui 2009 şi până în prezent, reputaţia de calitate a celui mai mare constructor auto mondial fiind serios afectată.

Toyota a rămas cel mai mare constructor auto mondial şi în 2010, pentru al treilea an consecutiv, în condiţiile în care a vândut 8,418 milioane vehicule la nivel global faţă de 8,39 milioane vehicule în cazul rivalului american Genral Motors (GM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel