Tot mai puțini români sunt de acord ca religia să fie materie obligatorie la școală

botez-iisus
botez-iisus

Potrivit unui studiu al Fundației Soros România, din ce în ce mai puțini români sunt de acord cu religia ca materie obligatorie în învățământul public, acest trend fiind vizibil încă din anul 2007.

”În cinci ani numărul celor ce sunt de acord cu religia obligatorie în învăţământul public a scăzut de la 71% în 2006 la 50% în 2011, o tendinţă confirmată de procentul de 64% înregistrat în 2007. În acelaşi timp, ponderea celor ce nu sunt de acord cu obligativitatea religiei practic s-a dublat, de la 22% la 40% în acelaşi interval de timp. Se poate spune că înregistrăm o schimbare semnificativă a opinie publice şi nu avem motive să ne îndoim că tendinţa va continua în aceeaşi direcţie”, se arată în studiul "Religie şi comportament religios".

Cu toate acestea, în România există încă un procent covârşitor de oameni care cred că elevii ar trebui să studieze religia. Astfel, 50% dintre români sunt de părere că religia trebuie să fie o materie obligatorie, faţă de 40% care cred că ar trebui să fie opţională; 52% spun că elevii să participe la cursuri care prezintă doar religia lor şi doar 32% preferă cursurile la care sunt prezentate mai multe religii; în fine, pe a treia dimensiune, 38% dintre respondenţi cred că religia ar trebui să fie predată de preoţi, iar 46% sunt de părere că ar trebui predată de profesori specializaţi în istoria religiilor.

În acelaşi timp, procentul persoanelor cu varsta până în 30 de ani care spun să nu se predea religia la şcoală este de 16%, dublu faţă de media naţională. Mai mult, în rândul celor ce la momentul sondajului erau elevi sau studenţi, procentul creşte la 24%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel