EXCLUSIV  Tot ce trebuie să știi despre anticorpii după vaccinare, conform profesorului Ceaușu și a unui studiu realizat în Israel

Pandemie / Foto Pexels
Pandemie / Foto Pexels

Prof dr Emanoil Ceaușu a făcut o serie de precizări importante despre reacțiile adverse după vaccinare, anticorpi, făcând referire totodată și la un studiu realizat în Israel. 

„Trebuie să plecăm de la ideea că nu există vaccin care să nu aibă și reacții adverse, așa cum nu există medicament care să nu aibă reacții adverse. Din fericire, sunt locale sau generale, cu o frecvență nu foarte mare. Sunt și acele reacții mai particulare, care se discută în prezent, dar mereu trebuie puse în balanță avantajele și dezavantajele unui act medical", a spus Emanoil Ceaușu la interviurile DCNews și DCMedical. 

Ulterior, a făcut referire la un studiu realizat în Israel: „În urmă cu două sau trei săptămâni, în Israel, un studiu făcut pe mai mult de 500.000 de persoane vaccinate și cu rapel a indicat că doar 500 au făcut o infecție ușoară. Patru sau cinci persoane au făcut o formă severă. Arată cât de eficientă e vaccinarea la nivel de colectivitate și bineînțeles la nivel de persoană.”

Anticorpii care apar după vaccinare te protejează de boală. Diferă de la o persoană la alta, pentru că fiecare persoană reacționează în felul ei. Și mai este un aspect: metodele de determinare nu sunt încă standardizate. Și, atunci, valorile care se oferă persoanelor care caută să determine acești anticorpi variază în funcție de laboratorul la care s-au făcut. Dar, indiferent de valoare, sunt anticorpi protectori”, a explicat Emanoil Ceaușu.

Prof dr Emanoil Ceaușu: Adevăruri nespuse despre pandemia COVID-19. Academia de Sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel