Top 5 predicții șocante pentru 2013

glob pamantesc
glob pamantesc

Saxo Bank, o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, a alcătuit top 5 predicții șocante pentru anul ce urmează. Clasamentul își propune o imagine de ansamblu asupra evenimentelor extreme care se pot produce atât pe piața financiară, cât și pe scena politică, informează Forbes. 

“Predicțiile șocante pentru anul viitor sunt, cu precădere, o selecție de evenimente nefaste: fiecare dintre ele poate schimba peisajul financiar și, în anumite cazuri, chiar starea actuală de lucruri în politică. Acum, la sfârșitul lui 2012, volatilitatea este extrem de redusă pe toate asseturile, în special din cauza faptului că nu mai există descoperiri autentice de preț. Într-un asemenea context, orice mișcare în afara a două deviații standard devine șocantă”, declară Steen Jakobsen, Chief Economist la Saxo Bank.

Iată topul predicțiilor șocante ale anului 2013:

1. Aurul ajunge la  1200 de dolari per uncie. Revenirea economică a SUA va lua cu surprindere piețele în 2013, în special investitorii în aur.

2.Prețul țițeiului. Producția energetică a SUA va continua să crească, în primul rând prin tehnologii de producție tot mai avansate, cum ar fi cele din industria șisturilor. Producția americană de țiței crește vertiginos. Stocurile interne ajung la un nivel record pentru ultimii 30 de ani, iar exportul scade dramatic. Pragul de vânzare al țițeiului crud e pus sub presiune și ajunge la valoarea de 50 de dolari americani barilul.

3.Spania mai face un pas greșit, crescând dobânzile până la 10%. Cu tensiunile sociale din Spania deja crescute, sectorul public pur și simplu nu mai poate aplica alte măsuri de austeritate. În 2013, datoria Spaniei este subcatalogată până la nivelul minim, ceea ce o va împinge dincolo de limite și va respinge politicile europene.

4.Randamentul dolarului american se dublează în 2013. Politica “0% dobândă” a Băncii Federale a SUA forțează investitorii să evite veniturile fixe.

5.Hong Kong își “dezleagă” dolarul de dolarul SUA. Anexându-și astfel dolarul monedei chineze, renminbi. Alte țări din Asia prezintă semne de nerăbdare cum că și-ar dori același lucru. Volatilitatea renminbi crește, odată ce China își lasă moneda să se miște mai liber, iar Hong Kong-ul devine un centru internațional major de tranzacționare valutară și cel mai important centru financiar de tranzacționare a monedei chineze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel