Urmărește emisiunea live


Top 5 cele mai vândute titluri la Bookfest 2014

Ultima ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2014 a prilejuit editurilor Polirom şi Cartea Românească vânzarea a peste 10.000 de volume din cele peste 1.000 de titluri din ofertă, printre cele mai vânute titluri numărându-se  Cum iubesc bărbaţii, de Mihaela Rădulescu sau  Negustorul de începuturi de roman, de Matei Vişniec.

La această a IX-a ediţie a Bookfest, vizitatorii standului editurilor Polirom şi Cartea Românească au manifestat un interes deosebit pentru colecţiile „Historia", „Biblioteca Polirom", „Biblioteca Memoria. Jurnale, autobiografii, amintiri", „Hexagon. Cartea de călătorie" şi „Eseuri şi confesiuni".

Citește și Fiii Mariei Bănuș, prezenți la aniversarea unui secol de la nașterea poetei

Bine primite au fost de asemenea titlurile apărute în cadrul seriilor de autor, cele mai căutate fiind cele din seriile „Gabriela Adameşteanu" şi „Andrei Oişteanu". Şi volumele seriei „Opere. Gellu Naum" s-au numărat printre cele mai bine vîndute la Bookfest 2014.

Top 5 cele mai bine vîndute titluri POLIROM

1. Anii romantici, de Gabriela Adameşteanu (seria de autor „Gabriela Adameşteanu")

2. Istoria Poloniei. Terenul de joacă al lui Dumnezeu (2 volume), de Norman Davies (colecţia „Historia")

3. Cum iubesc bărbaţii, de Mihaela Rădulescu (Hors collection), la egalitate cu Eu sînt Malala, de Malala Yousafzai şi Cristina Lamb (Hors collection)

4. Soacre şi nurori. La cine este cheia?, de Aurora Liiceanu (seria de autor „Aurora Liiceanu"), la egalitate cu Foc palid, de Vladimir Nabokov (Biblioteca Polirom. Seria de autor „Vladimir Nabokov")

5. Şugubina, de Mircea Diaconu (colecţia „Fiction Ltd."), la egalitate cu Pe cînd eram doar nişte puşti, de Patti Smith (Biblioteca Polirom. Actual)

Top 5 cele mai bine vîndute titluri CARTEA ROMÂNEASCĂ

1. Însemnările mele (2 volume), de Maria Banuş (Hors collection)

2. Controlul cărţii. Cenzura literaturii în regimul comunist din România, de Liliana Corobca (colecţia „Critică şi istorie literară")

3. Negustorul de începuturi de roman, de Matei Vişniec (colecţia „Proză")

4. Leonid Dimov. Un oniric în Turnul Babel, de Luminiţa Corneanu (colecţia „Critică şi istorie literară")

5. Călcîiul lui Magellan, de Octavian Soviany (colecţia „Poezie")

Între cele mai bine vîndute titluri Polirom la Bookfest 2014, se numără și Amazoanele. O poveste, de Adriana Babeţi (colecţia „Plural. M"), Scriitor în comunism (nişte amintiri), de Ştefan Agopian (colecţia „Ego-grafii"), Narcotice în cultura română. Istorie, religie şi literatură, de Andrei Oişteanu (ediţia a III-a revăzută, adăugită şi ilustrată, apărută în seria de autor „Andrei Oişteanu"), Cerşetorul de cafea, de Emil Brumaru (ediţia a II-a, apărută în colecţia „Eseuri şi confesiuni"), Operaţiunea Sweet Tooth, de Ian McEwan (Biblioteca Polirom. Actual) şi Papagalul verde şi Catherine-Paris, de Martha Bibescu (Biblioteca Polirom. Esenţial).

În ceea ce priveşte literatura română, vînzări ridicate au înregistrat titlurile: Omar cel orb, de Daniela Zeca-Buzura (colecţia „Ego. Proză"), Zaraza, de Andrei Ruse (colecţia „Ego. Proză") şi Sebastian, ceilalţi şi-un ciine, de Mihai Radu („Ego. Proză").

La categoria nonfiction, de un succes deosebit s-au bucurat şi volumele: Monologurile neîmplinirii, de George Banu („Ego-grafii"), Jurnal. Volumul al II-lea: 1888-1892, de Carol I la României, Să alergi sau să mori. Jurnalul unui campion, de Kilian Jornet („Hexagon") şi Arta de a vorbi în public de Stephen E. Lucas („Collegium. Practic").

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, editurile Polirom şi Cartea Românească au participat cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). Vizitatorii au putut achiziţiona cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, cca 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a tîrgului), dar şi peste 100 de titluri la preţul unic de 9,99 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel