TM2023/ Poveşti africane - un spectacol pentru sute de elevi din judeţele Sibiu şi Timiş

Două actriţe de la Teatrul Bis vor prezenta, începând de joi, spectacolul "Poveşti africane" câtorva sute de elevi din judeţele Sibiu şi Timiş, acest eveniment făcând parte din programul cultural "Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023", în proiectul "Unitate în diversitate - Basme româneşti şi africane", informează un comunicat de presă.

Actriţele Andrada Grosu şi Shama Leah vor susţine joi şi vineri două reprezentaţii în faţa a aproximativ 140 de elevi din două şcoli generale din municipiul Sibiu. Spectacolul "Poveşti africane" va fi prezentat în 11 şi 12 mai unui număr de o sută de elevi din municipiul Mediaş şi din localităţile Nemşa şi Blăjel. Ulterior, spectacolul va fi prezentat în judeţul Timiş, potrivit organizatorilor.

"Copiii vor descoperi similitudini surprinzătoare între povestea care se desfăşoară în faţa ochilor lor şi poveştile tradiţionale româneşti. (Cântecul mamei-capră este cântecul mamei fetiţei Nsangi, Cimpanzeul cel rău poate fi lupul cel rău, ş.a.m.d). Pornind de la asemănările şi deosebirile detectate, inspiraţi de spectacol şi de întâlnirea cu cele două carismatice actriţe, copiii vor inventa poveşti noi (însoţite de desene) în săptămâna ulterioară vizionării spectacolului. Poveştile şi desenele rezultate vor fi colectate de echipa proiectului, iar pe baza lor va fi plăsmuită o poveste locală, nouă, originală, care va îmbina elemente din cele două culturi. Basmul rezultat, cu puternice influenţe locale, va fi prezentat şi diseminat în mediul online la începutul lunii iunie a anului curent", se arată în comunicatul de presă emis de Teatrul Bis.

CITEŞTE MAI MULTE PE SPECTACOLA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel