EXCLUSIV  Titi Aur despre senzația falsă că mașina accelerează. ”Nu a accelerat, a frânat”. Care e explicația

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit despre o falsă percepție în trafic, chiar și a șoferilor cu experiență. 

Titi Aur a vorbit, în cadrul emisiunii DC Conducem, realizată de Florin Răvdan, la DCNews și DCNewsTV, despre două exerciții noi de conducere defensivă, ”importate” din Suedia: ”Pe asfalt, am făcut o zonă foarte alunecoasă cu o vopsea specială și vii și frânezi de la 70 km/h pe asfalt, mașina frânează câțiva metri pe asfalt, apoi intri acolo ca pe gheață și mașina fuge de sub tine 10 - 15 metri, alunecă foarte tare și ajunge iar pe asfalt și frânează iar ca să simți efectul de frânat pe asfalt, intrat pe gheață și iar ajuns pe asfalt. 

Apoi avem încă un exercițiu de frânat pe drept și intrat în viraj și când intri în viraj intri pe gheață. Pe gheață nu e pe gheață, e pe o zonă foarte alunecoasă cu apă. Ca să vezi ce înseamnă când virezi, mașina frânează și virează și când ajunge pe zona alunecoasă pleacă de sub tine”. 

În acest context, el a amintit declarația unui șofer de camion care a făcut un accident cu victime, care a spus că a frânat, mașina a frânat, apoi nu a mai frânat, a accelerat. ”S-au blocat roțile și ai avut senzația că accelerează” a punctat Titi Aur. ”Frânezi, mașina frânează, se pune-n bot, când intră pe zonă alunecoasă, mașina tot mai frânează, dar mult mai puțin și senzația din mașină este că accelerează!” a punctat Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel