Tiramisu, reţeta originală. Secretele celei mai bune prăjituri din lume

Tiramisu
Tiramisu

Tiramisu este cea mai iubită prăjitură fără coacere din lume. Are un gust fin și extrem de delicios, bazat atât pe aromele adăugate, cât pe calitatea și textura ingredientelor de bază.

Rețeta originală de tiramisu este alcătuită din pișcoturi însiropate într-o cafea espresso (extra) bună, mascarpone consistent amestecat cu o cremă pufoasă de gălbenușuri cu zahăr, fără frișcă sau albușuri bătute spumă. 

Tiramisu, rețeta originală. INGREDIENTE CREMĂ

500 g mascarpone
5 ouă cât mai proaspete
120 g zahăr
un pachet pişcoturi

Tiramisu, rețeta originală. INGREDIENTE PENTRU SIROPUL DE CAFEA

700 ml espresso
3 linguri cremă de whiskey
esenţa de vanilie
3 linguri de zahăr

Tiramisu, rețeta originală. MOD DE PREPARARE

Tiramisu, rețeta originală. Prepara espresso, lasă-l să se răcească şi amestecă-l cu cremă de whiskey, cu esenţă de vanilie şi zahărul. Amestecul se lasă a frigider. Separă ouăle cu atenție. Bate albuşurile până când devin o spumă tare şi pufoasă.

Tiramisu, rețeta originală. Bate gălbenuşurile cu zahărul separat, până când se deschid la culoare şi îşi măresc puţin volumul, scrie retetepractice.ro. Adaugă mascarpone şi bate-l la viteza medie pentru 5-6 minute. Incorporează albuşul treptat în amestecul de gălbenuşuri folosind o spatulă, cu mişcări de jos în sus.

Tiramisu, rețeta originală. Într-o tavă înaltă, pune un strat de ~0.5 cm de cremă. Trece rând pe rând pişcoturile prin cafea, apoi pune-le peste cremă. Nivelează un alt strat de cremă, cam jumătate din cantitatea rămasă, şi repetă blatul de pişcoturi, de data aceasta în direcţia opusă faţă de cum le-ai aranjat pe primele. Pune ultimul strat de cremă, pudrează întreaga suprafaţă cu cacao din abundenţă şi lasă prăjitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel