Urmărește emisiunea live


Tinerii preferă gadget-urile în schimbul mașinilor

Producătorii auto americani sunt îngrijorați că generația tânără, cucerită de tehnologie și înclinată spre relaţionarea în spaţiul online, manifestă tot mai puţin interes pentru autoturisme, trend care ar putea limita cererea din SUA cu 2 milioane de unităţi pe an.

Ponderea în vânzările auto a persoanelor cu vârste între 18 şi 34 de ani a scăzut la 11% în aprilie 2012, de la 17% în aprilie 2007, înaintea recesiunii şi crizei financiare, potrivit datelor R.L. Polk & Co, citate de Bloomberg.

În ciuda faptului că autoturismul este încă un reper important în drumul către independenţă, generația tânără dispune de mult mai multe metode de relaţionare de la distanţă decât în trecut. Astfel, industria auto se teme că vânzările nu vor reveni la nivelurile dinaintea crizei din cauza interesului mai scăzut al tinerilor pentru automobile. 

" Salariile mai mici plătite tinerilor şi preferinţa acestora pentru gadget-uri în defavoarea automobilelor ar putea limita vânzările auto din SUA la 15 milioane de unităţi pe an ", a declarat Dan Luria, economist la Michigan Manufacturing Technology Center.

Vânzările de autoturisme şi camionete uşoare au crescut în SUA cu 14% în primele şapte luni ale anului, la 8,43 milioane de unităţi, şi ar trebui să depăşească 14 milioane pe ansamblul acestui an. Industria auto americană ar putea avea astfel cel mai bun an din 2007, însă nu ar reuşi să revină la media anuală de 16,8 milioane de unităţi înregistrată în perioada 2000-2007.

Tinerii sunt de obicei cel mai reticent grup de vârstă în privinţa achiziţiei unui automobil în perioada crizei economice, alegând maşini folosite sau alte metode de transport. Generaţia tânără din SUA preferă nu renunță  la smartphone, laptop sau tabletă pentru a-și cumpăra o mașinp, menționează Joe Vitale, consultant la Deloitte.

Cheltuielile pentru parcare, service şi asigurarea unui automobil reprezintă o responsabilitate pe care tinerii nu sunt dispuşi să şi-o asume, spune analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel