Timișorenii, împovărați cu o nouă taxă: impozit pe animale de companie

maidanezi
maidanezi

O noua taxă urmează să fie dezbătută în următoarea şedinţă a Consiliului Local Timișoara. Proprietarii de câini din municipiu vor trebui să pregătească între 50 și 100 de lei, pentru că în scurt timp, atât va costa impozitul pentru fiecare patruped.  

Potrivit Digi24, taxa va fi aplicată doar celor care nu îşi sterilizează animalele. Primăria intenționează, astfel, să rezolve problema câinilor maidanezi. Dacă ONG-urile salută decizia autorităților locale, proprietarii de animale o critică.

Deoarece în Timișoara există 8.000 de câini maidanezi și alți 10.000 de patrupezi cu proprietar, edilii consideră că prin noua măsură se evită înmulţirea câinilor care apoi ar putea fi abandonaţi de stăpâni.

Deocamdată, edilii nu au stabilit valoarea exactă a impozitului. Cert este că nu va fi mai mare de 100 de lei.

De altfel, o propunere în acest sens a mai fost făcută și în toamna anului trecut, în cadrul unei întâlniri a reprezen­tanţilor asociaţiilor de protecţie a ani­ma­­lelor din oraş și ai serviciului de ecarisaj cu reprezentanţi de la Medi­ci­nă Ve­terinară şi de la Direc­ţia Sanitar-Vete­rinară, dar și cu şeful Serviciului de Protecţie a Mediului din Primă­ria Timişoara, după cum informa la acea vreme timpolis.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel