Tiberiu Iacob Ridzi, către Traian Băsescu: "Soția mea nu merita un asftel de lucru". Ce spune despre prietenia cu EBa

Tiberiu Iacob Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, a vorbit, joi seară, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, despre drama familiei sale. 

"Știu despre acest lucru (procurorul de caz ar fi declarat că-i pare rău că a instrumentat un dosar fabricat, n.r.), mi-a povestit soția mea, dar nu știu pe ce cale a ajuns informația la ea. De când a apărut scrisoarea, n-am putut să vorbesc cu ea, voi vorbi mâine și sâmbătă este program de vizită. Începând de luni, de la ora douăsprezece n-am mai putut vorbi, de când a început transferul, pentru nu a mai avut posibilitatea să mai sune. (de ce a durat atât de mult transferul?- întrebarea moderatorului, n.r.) Aceasta este procedura, un astfel de transport poate să dureze între 24 și 48 de ore, cu acea dubă, așa se fac transporturile între penitenciare. Toate lucrurile care s-au întâmplat cu venirea soției mele la București și cu ceea ce a scris, vizavi de condițiile din penitenciar sunt lucruri care țin de subfinanțarea sistemului penitenciarelor din România", a spus Tiberiu Iacob Ridzi, la Antena 3, în emisiunea "Sinteza Zilei". 

Legătura dintre fapte și Elena Băsescu

Întrebat dacă admite că Monica Iacob Ridzi a făcut niște erori, care s-au materializat în acest caz penal- atrăgând atenția asupra afirmației unuia dintre avocați care a spus că beneficiarul este altcineva, un europarlamentar, căruia i se spune EBa- în beneficiul candidatului Elena Băsescu, Tiberiu Iacob Ridzi a precizat că avocatul fostei consiliere a soției sale a făcut această "apreciere legată de beneficiarul acestor manifestări, cu ocazia zilei de doi mai. Din discuțiile avute cu soția mea, am fost la curent cu ceea ce se întâmpla pe parcursul urmăririi penale sau a procesului în instanță și de abuzurile de care ea se plângea în legătură cu probele, cu toată desfășurarea procesului, însă evenimentele pe care le-a organizat au fost făcute din dorința de a face ceva la nivel național legat de tineret. Sigur că s-a făcut această legătură cu Elena Băsescu, soția mea era președintele Organizației de Tineret, a fost o relație de colegialitate și destul de apropiate între cele două. Am încredere în ceea ce a spus soția mea, ea nu a luat niciun ban, nu s-a dovedit că cineva a luat bani din această activitate, soția mea nici nu a fost acuzată că a luat vreun leu, este un lucru foarte important. Este condamnată ca și acuzație principală că ar fi plătit niște bani pe care nu i-a plătit, soția mea nu a semnat acele ordonanțări de plată care ar fi dus la acest prejudiciu". 

Răspuns la "generația ratată", invocată de Traian Băsescu

Întrebat despre prietenia dintre EBa și soția sa în cei șase ani de anchetă, Tiberiu Iacob Ridzi a precizat: "Din ce știu, n-au mai vorbit". Cât despre declarația lui Traian Băsescu despre "generația ratată", el spune: "M-a surprins și este regretabil, cred că soția mea nu merita un astfel de lucru".

'Moștenire' grea pentru cei doi copii, o boală fatală

"În acești șase ani, viața soției mele s-a împărțit între instanță, avocați, experți și spitale. Singurele lucruri minunate au fost copiii mei, în rest, totul a fost un calvar. Copiii sunt afectați și, din păcate amândoi au moștenit una dintre bolile pe care soția mea o are", a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, care a adăugat că "soția sa are un sistem imunitar depreciat. (...) Riscul este ca orice răceală banală sau orice virus pe care-l poate contacta pentru ea să fie o situație fatală dacă nu este tratată rapid se poate transforma într-o situație fără sfârșit". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel