Tentativă de jaf eşuată la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău

tentativa-jaf-casierie-universitate-bacau
tentativa-jaf-casierie-universitate-bacau

Luni, în jurul orei 15.00, un individ a intrat în casieria Universităţi "Vasile Alecsandri" din Bacău cu intenţia de a pleca cu toţi bani încasaţi în ziua respectivă. Se pare că atacatorul avea informaţii clare cu privire la faptul că luni, 31 octombrie, este ultima zi în care studenţii îşi mai putea plăti prima rată de şcolarizare, informează ziarul Deşteptarea.

Autor: Adrian Stroescu

Tânărul s-a prezentat ca fiind un student care vrea să-şi achite o parte din taxă, iar în momentul în care a observat ca nu mai este nimeni în încăpere a scos un cuţit de vânătoare şi i-a cerut casierei să-i dea toate încasările. Nu a apucat sa fuga cu banii pentru că poliţiştii, aflaţi pe urmele lui, au intrat imediat şi l-au pus la prins în flagrant.

A atacat cu faţa camuflată

Timp de doua ore, locul a fost împânzit de criminalişti care au ridicat probe şi au analizat imaginile de pe camerele de luat vederi din incinta instituţiei. De la universitate, ancheta s-a mutat mai apoi în biroul procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. În urma audierii, oamenii legii au aflat că acesta îşi făcuse un plan de atac în care casiera nu ar fi scăpat tocmai ieftin.

"A intrat în clădire cu faţa camuflată de gluga de la geacă, şi-a pus ochelari de soare, pentru că ştia că sunt camere video, şi a aşteptat să se mai elibereze casieria. În buzunarul de la haină avea o frânghie cu care avea de gând să o lege pe angajata şi un pachet de vată, credem noi pentru călus. Avea informaţii că este ultima zi în care se fac plăţi din prima tranşă şi se aştepta ca suma să fie una importanta", a declarat Felix Bănilă, prim-procuror la Parchetul Tribunalului Bacău.

"Cand l-am întrebat de ce avea asupra sa acea frânghie, mi-a răspuns senin că mai sare coarda", a completat prim-procuror Felix Bănilă.

În casierie erau aproape 110.000 lei

Atacatorul se numeste George Bîrsan, are 26 de ani şi este din comuna Oituz. Aceste se afla în atenţia poliţiştilor de mai multă vreme fiind cunoscut cu antecedente penale. Recent, la domiciliul lui s-a mai facut o percheziţie, iar anchetatorii au extins cercetările pentru a vedea dacă la mijloc nu este vorba de o întreagă reţea de spărgători. Procurorii sunt convinsi că şi acum tânărul a atacat la pont. La momentul jafului, în casierie era suma de 107.000 de lei. Atacatorul a ţinut cont până şi de programul de lucru cu publicul. Toţi cei implicaţi au fost audiaţi la parchet, inclusiv casiera şi martorii. Bîrsan a refuzat să dea detalii.

Pe numele său s-a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marţi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de tâlhărie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să petreacă până la zece ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel