Teatrul "Toma Caragiu" şi Casa de Cultură din Ploiești şi-au suspendat activitatea

Teatrul 'Toma Caragiu' din municipiul Ploieşti şi Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti nu deţin autorizaţie emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, astfel că şi-au suspendat activitatea, reprezentanţii ISU arătând că cele două instituţii au fost sancţionate contravenţional în fiecare an pentru lipsa acestei autorizaţii. 

Şeful ISU Prahova, colonelul Nicolae Popescu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că reprezentanţii teatrului şi ai Casei de Cultură au notificat ISU că cele două instituţii şi-au întrerupt activitatea ca urmare a prevederilor HG 915/03.11.2015. 'Ei ne-au notificat pe noi că au luat la cunoştinţă de apariţia HG 915 din 03.11.2015 şi, neîndeplinind condiţiile, au întrerupt activitatea.

Mi se pare un gest frumos. De-a lungul timpului, da (au fost sancţionate- n.r). (...) Au fost sancţionaţi permanent. (...) Ei nu pot utiliza aceste construcţii fără a fi funcţionale instalaţiile de stingere', a declarat Popescu. Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, pentru AGERPRES, că cele două instituţii de cultură nu îndeplinesc normele de protecţie pentru securitatea la incendiu, în sensul că instalaţiile de stingere, respectiv hidranţii, nu funcţionează, iar teatrul nu are funcţional iluminatul de siguranţă pentru evacuare.

'Funcţionează după legea 307 privind apărarea împotriva incendiilor din anul 2006. Acestea nu deţineau autorizaţie pentru securitate la incendiu. Echipele de control s-au deplasat în fiecare an la aceste obiective, au fost sancţionate contravenţional atât pentru lipsa autorizaţiei, cât şi pentru faptul că nu îndeplineau măsurile pentru respectarea cerinţei de securitate la incendiu', a declarat Raluca Vasiloae.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, în subordinea căreia se află Teatrul 'Toma Caragiu', a declarat că o comisie va verifica această situaţie, urmând să fie identificate persoanele responsabile de lipsa autorizaţiei ISU. 'Astăzi, viceprimarul cu atribuţii de primar, domnul Iulian Teodorescu, a dispus constituirea unei comisii care va verifica sala de spectacole a Teatrului 'Toma Caragiu' sub aspectul autorizării privind securitatea la incendiu, iar această comisie are termen ca până la 13 noiembrie să analizeze situaţia şi să identifice cauzele pentru care sala nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Vor fi identificate persoanele responsabile de această situaţie, stabilirea modalităţii de remediere şi persoanele care vor face demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. (...)

Sperăm ca săptămâna viitoare lumea să poată reveni în siguranţă în sala de spectacol', a afirmat Alina Istrătescu. Pe de altă parte, directorul adjunct al teatrului, Adriana Codescu, susţine că e vorba de o autorizaţie care, conform unei hotărâri din 2002, se acordă numai pentru clădiri noi sau modernizate.

'Noi nu avem autorizaţie pentru că ea se dă în baza noii legi pentru construcţii noi sau modernizate, iar noi, după 2002, când a apărut legea, nici nu ne-am modernizat, nici nu am făcut altă construcţie. Din punctul de vedere al documentelor şi al dotărilor, suntem absolut în regulă', a declarat, pentru AGERPRES, Adriana Codescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel