EXCLUSIV  Teatrul de Amatori. Hausvater: Devin spectatori mult mai buni. Exemple din Canada

Marele regizor Alexander Hausvater care a plecat din România în 1959, împreună cu familia, a absolvit cursurile Universității din Tel Aviv și s-a întors în țara noastră în 1990, a vorbit despre un fenomen care educă spectatorul de teatru.

Este vorba despre Teatrul de Amatori.

”Mai ales în teatrul agro saxon, e un fenomen care se numește Teatru de Amatori. Ei bine, în fiecare oraș sunt zeci de grupuri de amatori, care fac un spectacol o dată pe an. Jurnaliștii fac un spectacol, avocații fac un spectacol, doctorii fac un spectacol. Și ce se întâmplă în acel spectacole? Ei fac 3-4 spectacole, dar mulți bani pentru că toți vin să-și bată joc de ei. Dar ăia făcând teatru de amatori, devin spectatori mult mai buni pentru că au fost pe scenă. Încep să înțeleagă soarta unui spectacol, soarta unui om cu lumină în cap, cu sunete peste tot. Înțelegi mai mult, devii un spectator ideal.”, a spus acesta.

”În Canada, Sony, Panasonic au Teatru de amatori. Ei plătesc unui regizor să lucreze cu grupuri pentru că și-au dat seama că e mai eficace. E mai eficace lucrătorul Sony după ce a făcut Shakespeare.”, a mai afirmat Alexander Hausvater.

 Vezi răspunsul complet:

Interviul integral poate fi urmărit AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel