Taxele de proprietate industrială ar putea să nu fie majorate până în 2014

Bani-lei
Bani-lei

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) vrea ca taxele de proprietate industrială pentru invenţii şi mărci să fie menţinute până în 2014 la nivelul din 2006 şi să amâne astfel o majorare de 20% aplicată însă de la începutul anului.

"MECMA a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă care stabileşte că actualizarea taxelor în lei datorate de persoane fizice şi juridice române pentru procedurile legale de protecţie a obiectelor de proprietate industrială se amână până în anul 2014", se arată într-un comunicat al ministerului.

Taxele de proprietate industrială sunt percepute persoanelor fizice şi juridice pentru protecţia proprietăţii industriale, respectiv invenţii, mărci şi indicaţii geografice, desene şi modele industriale, dar şi pentru menţinerea în vigoare a titlurilor de protecţie.

În comunicat se arată că până în 2014 vor fi menţinute taxele la nivelul anului 2006, ceea ce va avea un impact pozitiv la nivel macroeconomic prin stimularea IMM-urilor, a activităţii de cercetarea şi prin protejarea creaţiilor originale.

De asemenea, Ministerul Economiei precizează că nivelul "relativ scăzut al taxelor" percepute va sprijini inovarea în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel