Taxa de înmormântare de 30 de lei. Vezi ce primărie vrea introducerea ei

IMG_9163
IMG_9163

O primărie de municipiu vrea să ia în  calcul introducerea unei noi taxe. Este vorba despre taxa de înmormântare, în valoare de 30 de lei, şi ia în calcul majorarea altor tarife legate de funeralii, precum taxa de păstrare a sicriului sau cea pentru utilizarea apei la executarea de lucrări funerare, scrie Mediafax.

 Viceprimarul PNL din Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, propunerile de taxe şi impozite pe anul 2014, susţinând că Primăria propune introducerea unei taxe noi, de înmormântare, în valoare de 30 de lei.

 Totodată, Primăria Târgu Mureş propune majorarea taxei de păstrare a sicriului - în cele trei zile cât stă în capelă - de la 28 de lei la 50 de lei.

 Potrivit sursei citate, printre propuneri mai figurează majorarea taxelor "pentru utilizarea apei la executarea de lucrări funerare" şi de ocupare parţială a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de construcţie necesare plăcilor funerare.

 "Consumăm nişte apă - pentru execuţie ramă mormânt, de la 12 lei la 20 de lei şi pentru execuţie criptă, de la 15 lei la 30 de lei. Pe bucată, de data aceasta nu e pe metri cubi, nu-i contorizează nimeni. Taxă ocupare parţială a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de construcţie - deci dacă-mi aduc doi saci de ciment, că cineva vrea să toarne acolo placa respectivă funerară, de la şase lei la 60 de lei pe metru pătrat pe zi", a afirmat viceprimarul.

 În plus, Ciotlăuş a adăugat că Primăria propune şi majorarea taxelor de intrare la complexul de agrement şi sport "Mureşul", de la 5 lei la 11 lei pentru adulţi şi de la 2 lei la 5,5 lei pentru copii.

Viceprimarul a spus că liberalii nu vor vota, la şedinţa de joi a Consiliului Local, aceste propuneri de majorare a taxelor.

 În Consiliul Locat Târgu Mureş, PNL deţine trei din cele 23 de locuri, PSD tot trei, în timp ce UDMR are zece reprezentanţi, iar Alianţa pentru Mureş (PDL) şapte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel