Tăriceanu, prima declaraţie după decizia CCR. Ce trebuie să facă preşedintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis - Calin Popescu Tariceanu
Klaus Iohannis - Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat după decizia CCR şi a anunţat care este următoarea mişcare pe care preşedintele Klaus Iohannis este obligat să o facă. 

"Înseamnă că președintele trebuie să procedeze de îndată la punerea în aplicare a deciziei, să îi ceară dlui Orban să își depună mandatul, pentru că, oricum, el altă preocupare nu are decât să vină în Parlament ca să ceară un vot de neîncredere și să deschidă drumul anticipatelor. Chestiunea anticipatelor trebuie, în mod clar în momentul acesta, pusă deoparte. Și să desemneze un alt premier. Și aici președintele are două variante: să pună un alt premier din partea PNL sau să meargă pe o varianta responsabilă, având în vedere criza care se prefigurează în România cu răspândirea coronavirusului, să pună un premier independent care să conducă guvernul până la data alegerilor la termen. Astea sunt lucrurile care trebuie făcute în acest moment, urgent, de dl președinte. Fără întârziere.", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Propunere surpriză pentru postul de premier

Liderul ALDE a vorbit şi despre posibilitatea ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier. 

"Nu ne-a chemat președintele ca să discutăm acest subiect. Eu cred că trebuie gândită o propunere care să poată să întrunească mai multe condițîi, și anume: să fie capabil să conducă guvernul, să poată să obțină voturile de învestitură necesare pentru instalarea unui nou guvern și ieșirea din această criză pe care a provocat-o, după cum se vede, președintele împreună cu Orban. Orban credeam că după atâția ani petrecuți în politică este mai responsabil, dar se vede că nu este. În momentul acesta, Orban trebuie dat la o parte, pentru că el nu știe decât să se joace. Vedeți ce face: racolări de parlamentari, cum să se ducă spre anticipate. Și cred că în momentul acesta președintele are un rol important.", a mai spus preşedintele ALDE, conform unei înregistrări video postate pe Facebook. 

Ludovic Orban, sfârşitul carierei politice?

"Cred că este o chestiune absolut neesențială în momentul de față. Credeți că preocuparea românilor este pentru Orban, dacă va mai fi sau nu va mai fi în politică? Cred că noi suntem în pragul unei crize grave care trebuie gestionată în așa fel încât să îi afecteze cât mai puțin pe români. Lăsați-l pe Orban deoparte, să își vadă de treabă.", a completat Tăriceanu. 

Şedinţa de plen depindea de decizia CCR

"Era una din chestiunile pe care le-am discutat. Așteptam să vedem care e decizia CCR în legătură cu sesizarea care a fost făcută referitoare la constituționalitatea numirii lui Orban. A doua chestiune este a OUG care la fel e contestată la CCR, cea referitoare la organizarea alegerilor. Deci, primul semnal de la Curte a venit foarte clar. În momentul acesta, dl Orban ar trebui să se ducă la dl președinte să îi spună că își depune mandatul și cu asta basta, ca să ieșim din această criză gravă în care ne găsim. Astăzi PNL e un alt partid decât cel pe care îl cunoșteam eu într-o mare măsură. Nu mai e ce a fost odată. Nu știu câți oameni sunt lucizi în momentul de față, câți au experiență necesară să prefigureze o soluție politică corectă.", a conchis Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel