Tapalagă: Leul de la Cotroceni sfârșește prin a scoate un mieunat penibil

dan_tapalaga
dan_tapalaga
Editorialistul Dan Tapalagă comentează, luni, pe Hotnews.ro,  numirea liderului PSD Victor Ponta în funcția de premier,  de către președintele Traian Băsescu. Tapalagă notează situația ingrată în care a ajuns șeful statului, după ce, în nenumărate rânduri a anunțat că nu-l va mai numi pe Ponta prim-ministru, dar atrage atenția că ar fi o greșeală ca Traian Băsescu "să fie declarat învins".

"Președintele Traian Băsescu l-a desemnat, luni, 17 decembrie, pe Victor Ponta la funcția de premier deși a sugerat mereu în campanie că nu o va face. Era, totuși, perfect conștient că nu va avea încotro în fața unei majorități clare obținute de USL după alegerile din 9 decembrie. Mulți l-au crezut atunci pe cuvânt. La un scor mai mic președintele mai avea spații de manevră și, poate, un plan B. Așa, rolul sau s-a încheiat repede, însă ar fi o grabă să fie declarat învins. Sigur că președintele iese prost", a scris Dan Tapalagă pe Hotnews.ro, într-un articol în care prezintă variantele pe care le are la dispoziție premierul Victor Ponta pentru constituirea noului Guvern.

Potrivit editorialistului, votul românilor din data de 9 decembrie a determinat, însă, schimbarea atitudinii președintelui Traian Băsescu.

"Leul de la Cotroceni care răgea fioros înainte de alegeri sfârșește prin a scoate un mieunat penibil, exact ca pisicul de care râdea mai deunăzi. Acum, a venit rândul pisicului să facă pe leul", a notat ironic Tapalagă, aluzie la declarațiile președintelui Băsescu din campania electorală.

 „Când vine la mine, Victor Ponta e ca un pisic, și după ce iese și ajunge la Palatul Victoria sau se vede cu un microfon în față vorbește cum vedeți”, declara președintele cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel