EXCLUSIV  Sute de pacienți, într-un studiu care apare în mai 2021. Dr. Bogdan Marțian: Chirurgia robotică s-a dovedit superioară

Foto Pexels
Foto Pexels

Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, într-o nouă ediție a Interviurilor DC News și DC Medical, ce plus valoare aduc chirurgia modernă și cea robotică.

Dr. Bogdan Marțian a făcut referire la un studiu ce urmează să fie publicat în luna mai. 

„Mai nou, au apărut câteva studii care compară de data aceasta chirurgia robotică cu cea laparoscopică. În luna mai, se va publica în cea mai prestigioasă revistă de chirurgie un articol care vine din China, dintr-un centru care tratează aproape 900 de cancere gastrice pe an, ceea ce este enorm.

Sanador

Se compară peste 200 de pacienți operați laparoscopic cu peste 200 de pacienți operați robotic. Pe termen scurt, chirurgia robotică s-a dovedit superioară. În sensul că recoltează mai mulți ganglioni, pacienții pierd mai puțin sânge și se recuperează mult mai repede. În mare, există avantaje nete!”, a spus Bogdan Marțian, vineri, la interviurile DC News și DC Medical. 

Dr. Bogdan Marțian a vorbit și despre cum se depistează și se pune diagnosticul în cancerul gastric, care sunt principiile de tratament, când și cum se operează clasic, laparoscopic și robotic. 

VEZI ȘI: Cancerul gastric, descoperit târziu. Dr. Bogdan Marțian explică cum se poate depista mai repede. Crește șansa de vindecare

Declarațiile complete, în interviul de mai jos:

Dr Bogdan Marțian: Chirurgia oncologică la Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel