Suspended Coffee - acum și în România

suspended coffee in Romania
suspended coffee in Romania

Mai multe locații din țară s-au alăturat fenomenului Suspended Coffee (cafeaua în așteptare). Astfel, cei care își doresc să consume o cafea în oraș, dar nu au posibilitatea, o vor putea face datorită generozității clienților care sunt de acord să plătească pentru una sau mai multe cafele în plus pe lângă comanda inițială, fără a le consuma însă.

Autor: Mădălina Grasu

Conceptul de "caffe sospreso" sau "suspended coffee" a devenit cunoscut în cafenelele din Napoli, Italia, ca o un simbol al solidarității sociale la nivel local. Astfel, o persoană care nu își permitea să facă consumație, putea întreba în localurile partenere dacă există o “cafea în așteptare”, iar dacă răspunsul era afirmativ, clientul beneficia de cafeaua gratis ulterior.

Se spune că mișcarea, de o mare amploare în Europa, a apărut pentru prima dată acum aproximativ 100 de ani, doar că a dispărut în timp, datorită recesiunilor economice. Un articol din 2008 arată că tradiția și-a pierdut din valoare în timp. Autorul articolului susținea că a vizitat mai multe baruri la rând, în care se pare că nimeni n-a mai folosit această practică în ultimii 15 ani.

Practica a fost preluată și de Aurelio De Laurentiis, patronul echipei de fotbal S.S.C. Napoli, acesta plătind pentru zece “cafele în așteptare” de fiecare dată când echipa sa câștigă câte un meci.

De mâine acest lucru va fi posibil și la noi. Puteți consulta lista localurilor partenere chiar aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel