Suspendare Iohannis - Chirieac, semnal vehement. ”Grav moment politic”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Parlamentul ar putea adopta o declarație prin care să îi ceară președintelui Klaus Iohannis să respecte deciziile Curții Constituționale în legătură cu revocarea Laurei Codruța Kovesi. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația și a adăugat că dosarul de înaltă trădare care o vizează pe Viorica Dăncilă trebuie închis imediat.

Bogdan Chirieac a declarat la România TV că declarația pe care ar putea să o adopte Parlamentul, în ședință comună, este necesară pentru istoricul României, dar nu trebuie ca în urma acesteia să fie suspendat Klaus Iohannis.

”Va fi un pas necesar. Dacă suspendarea președintelui nu cred că trebuie să se petreacă, poate doar în cazul în care va fi suspendată doamna prim-ministru Dăncilă în urma acuzației ridicole de înaltă tradare, atunci sigur că România intră în haos și orice se poate întâmpla. Parlamentul României ar trebui să adopte o astfel de declarație clară pentru istoric. Nu înseamnă că Parlamentul, dacă președintele tot nu va respecta Constituția, trebuie neapărat să îl suspende. Eu cred că nu trebuie să avem o nouă suspendare a președintelui. Lucrurile astea trebuie să rămână strict în epoca de foarte tristă amintire a lui Traian Băsescu. Ea va consemna faptul că președintele a încălcat Constituția, atât. Nu înseamnă că trebuie să se înceapă procedura de suspendare a președintelui. Este un moment.

Suspendarea ar putea să aibă costuri mari pentru țara noastră și se vor reflecta în dobânda cu care se va împrumuta țara. Și așa, în mod aberant, niște iresponsabili riscă să distrugă relația țării noastre cu Israelul, în denunțul prin începerea anchetei de înaltă trădare pentru că premierul nostru s-a întâlnit cu premierul Israelului. Suntem în fața unui grav moment politic și diplomatic în țara noastră. Nu cred că suspendarea președintelui trebuie să apese și mai tare în acest moment. Parlamentul poate să adopte o declarație comună, iar mai departe vedem ce urmează. Nu văd un viitor luminos țării noastre cu iresponsabilii care se află la cârma sa în acest moment.”, a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Dosarul de înaltă trădare care o vizează pe Dăncilă, închis imediat

Trebuie neapărat închis dosarul cu înaltă trădare fiindcă lucrul acesta aduce grave prejudicii României. Faptul că Netanyahu a luat ședința comună de Guvern în condiția în care ei nu fac des ședințe de Guvern în afara granițelor Israelului, ei veneau pe 7 august la București. Este un semnal cumplit. Ce așteptăm? Al doilea semnal? Și anume ca ambasadorii Israelului să primească o scrisoare în care să li se spună că Israelul nu mai este interesată în relații normale cu România? Este ultima lovitură din acel moment, România și Israelul având din toate punctele de vedere relații excelente și un parteneriat strategic. Și totul fiindcă niște iresponsabili au provocat ce au provocat în acest moment. Pot să găsească un alt motiv doamnei Dăncilă. Să spună că i-a furat portofelul lui Orban în tramvai. E mai credibilă chestiunea asta și nu are impact extern decât la nivelul unde se află domnul Orban, de ridicol absolut, dar nu pui în pericol relațiile României cu Israelul., a afirmat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel