Suspectul în cazul atacului cu Kalașnikov din Vitan, prins la Moscova

Portret Robot
Portret Robot

Principalul suspect în cazul atacului armat din 29 noiembrie 2012, din București, a fost prins, la Moscova, a anunțat, joi, șeful Poliției Române, Petre Tobă. Este vorba de un bărbat, cetățean moldovean, care a încercat să omoare un tânăr, atacându-l cu un Kalaşnikov.

[caption id="attachment_279971" align="alignleft" width="310"] Portretul robot al suspectului[/caption]

Procedurile de extrădare au fost demarate. Incidentul a avut loc în noiembrie 2012. Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă. Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care, asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism şi au fugit, au precizat sursele citate. La faţa locului anchetatorii au găsit două arme, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri şi un pistol Makarov, de calibru 9 milimetri.

„În cursul după-amiezii de ieri, la Moscova, a fost localizat şi prins principalul suspect în cazul comis pe 26 noiembrie 2012 la Bucureşti. Acesta este un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani. Împotriva lui a fost emis mandat de arestare preventivă la 18 ianuarie 2013 de Tribunalul Bucureşti secţia a II-a penală. În aceeaşi zi s-a emis mandatul de arestare european şi mandatul de urmărire internaţională”, a declarat, joi, şeful IGPR, Petre Tobă. Acesta a adăugat că cetăţeanul moldovean este principalul suspect şi într-un alt caz comis la Londra, cu un mod de operare asemănător.

El a precizat că cetăţeanul moldovean este suspect de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a fost pus sub urmărire internaţională de Interpol, în 18 ianuarie 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel