Surse Antena 3 - Dan Barna nu a ajuns la nicio înţelegere cu Klaus Iohannis

foto presidency
foto presidency

Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS, nu a ajuns la nicio înţelegere cu preşedintele Klaus Iohannis, anunţă surse politice. 

"Discuţia a fost una stearpă", anunţă surse politice citate de Antena 3. Astfel, demisiile miniştrilor USR-PLUS rămân în vigoare. 

Marţi, 7 septembrie, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat că a trimis la Guvern moţiunea de cenzură, chiar dacă Birourile Permanente Reunite nu au avut cvorum.

Amintim că Ludovic Orban a citat, marți, după ședința BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. „Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură.

Klaus Iohannis a promis soluţii

 președintele Klaus Iohannis a garantat, marți, în fața diplomaților români, că vor fi găsite cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică.

„În România se respectă valorile democratice, Constituția și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta e mesajul pe care vă rog să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru românia va continua”, le-a spus Klaus Iohannis diplomaților români.

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel