Surorile Coposu: Nu s-a făcut nimic pentru închiderea torționarului Vișinescu

surorile coposu despre visinescu
surorile coposu despre visinescu

Surorile dizidentului politic Corneliu Coposu, Flavia și Rodica, cred că sistemul post-comunist nu a făcut nimic pentru a condamna persoanele importante din organismul de represiune comunistă, precum Alexandru Vișinescu, fostul comandant al închisorii din Rîmnicu Sărat. Corneliu Coposu a fost închis în "Închisoarea Tăcerii", cum era supranumit penitenciarul din municipiul buzoian.

"În 23 de ani, nimeni nu a făcut niciun gest să-l condamne pe acest individ. (...) M-am cutremurat de groază cand l-am văzut într-o emisiune televizată pe acest om spunând că şi-a făcut datoria", a declarat Flavia Coposu, miercuri seara, la "Sinteza Zilei", difuzată de Antena 3.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a sesizat zilele acestea Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București cu privire la locotenentul în rezervă Alexandru Vișinescu, comandant al închisorii comuniste din Rîmnicu Sărat timp de șapte ani. Torționarul, ajuns acum la 89 de ani, este acuzat de cruzime și omor deosebit de grav.

"Mă gândesc cu tristeţe că pe Pământul ăsta mai trăiesc astfel de oameni, sau vorba fratelui nostru, suboameni", a adăugat sora lui Corneliu Coposu.

"Condamnarea comunismului a fost un bluf. (...). Niciunde nu s-a arătat o condamnare reală a comunismului. Eu nu am văzut niciun comunist condamnat", a arătat Flavia Coposu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel