SUA investighează UniCredit. Vezi motivul

unicredit bank
unicredit bank

Autoritățile din Statele Unite investighează UniCredit, cea mai mare bancă din Italia în funcţie de active, pentru posibila încălcare a embargourilor impuse unor state precum Iran, potrivit unor documente publicate de instituţia financiară italiană, relatează Financial Times.

În pofida faptului că documentele nu fac referire la o anumită ţară, o persoană apropiată situaţiei a declarat că investigaţia se referă la Iran, ţinta unor sancţiuni din partea SUA şi a Uniunii Europene, din cauza programului iranian în domeniul nuclear, scrie antena3.ro.

Potrivit documentelor, procuratura districtuală din New York, Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei UniCredit precum și Departamentul de Justiție investighează UniCredit.

Ancheta se referă la HypoVereinsbank (HVB), o bancă germană cumpărată de UniCredit în 2005 şi care operează acum ca UniCredit Bank, informează un comunicat al UniCredit.

Autorităţile americane anunțau în urmă cu mai puțin de o săptămână că investighează Royal Bank of Scotland pentru posibile încălcări ale embargului impus Iranului.

De asemenea, la începutul lunii august, în urma unor acuzații similare, Standard Chartered a acceptat plata unei penalităţi de 340 milioane de dolari, Departamentului pentru Servicii Financiare din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel