Studenții de la Jurnalism ”patrulează” cu Poliția în Centrul Istoric

politie-fjsc
politie-fjsc

Peste 1.000 de cetățeni străini au apelat la ajutorul Centrului de Informare înființat, în Centrul Istoric al Capitalei, de către studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) și agenții Poliției Locale a Municipiului București.

Autor: Florentina Crușitu

Turiștii au avut nevoie de îndrumări în ceea ce privește obiective aflate în centrul Bucureștiului, cât și de sfaturi în privința modului de comportament în România.

Acțiunea din Centrul Istoric al capitalei a debutat după ce FJSC și PLMB au realizat un proiect de parteneriat care presupune ca doi studenți și doi agenți ai PLMB să ofere informații turiștilor. Acest proiect – valabil pe întreaga perioadă a verii – însemană, mai clar, amplasarea în puncte ”strategice” ale Bucureștiului (Centrul Istoric, Piata Unirii, Parcul Herăstrau, spre exemplu) al unui centru mobil unde studenții FJSC și agenții PLMB să-i ajute cu informații și sfaturi utile pe turiștii străini care vizitează Bucureștiul.

Până în prezent, voluntarii au împărțit pliante cu informații utile și o hartă a Centrului Vechi. Printre aceste informații sunt și cele în care li se spune să nu își lase bagajele nesupravegheate, să schimbe valuta în locuri autorizat. De asemenea, ei sunt avertizați să nu dea bani cerșetorilor sau altor persoane care sunt apte de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel