Strategia financiară a Guvernului pentru 2011: Investiții și reducerea cheltuielilor

ialomiteanu
ialomiteanu

Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițeanu, a declarat că strategia financiară pentru 2011 se bazează pe direcționarea banilor spre investiții și cofinanțare, dar și pe ”raționalizarea cheltuielilor sociale”

"Filozofia bugetară pentru 2011 este următoarea: cât mai mulţi bani pentru investiţii şi cofinanţare. România nu poate să elaboreze un buget numai să plătească salarii şi să finanţeze cheltuielile sociale", a spus Ialomiţianu după un seminar organizat de reprezentanţa Comisiei Europene în Romania şi Centrul Român de Politici Europene.

Potrivit ministrului, cheltuielile sociale au o pondere foarte ridicată în buget, reprezentând 69 miliarde lei dintr-un total de 200 miliarde lei cât reprezintă cheltuielile totale.

"Există o decizie foarte clară a Guvernului României privind raţionalizarea cheltuielilor sociale. Ministrul Muncii are această responsabilitate, de reducere a cheltuielilor sociale. În momentul de faţă aceste cheltuieli au pondere însemnată în bugetul consolidat", a arătat Ialomiţianu, citat de Mediafax

El a precizat că aşteaptă ca ministrul Muncii, Ioan Botiş, să-i prezinte în perioada următoare varianta optimă de reducere a cheltuielilor sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel