EXCLUSIV  Ștefan Băișanu acuză un TUN al Guvernului Orban: Desființarea CNU. Cadou pentru o multinațională din Canada

Centrala Nucleară de la Cernavodă
Centrala Nucleară de la Cernavodă

Ștefan Băișanu avertizează asupra intenției Guvernului de a vinde, într-o formă sau alta, CEC-ul, Portul Constanța, Hidroelectrica și alte societăți cu capital majoritar de stat care încă mai merg bine în România, cum ar fi și Compania Națională a Uraniului.

Deputatul Forței Naționale Ștefan Băișanu a declarat, pentru DC News, că se dorește o privatizare a tot ceea ce mai aduce profit dintre companiile de stat, dând ca exemplu CNU:

”Printre aceste tunuri pe care vrea să le dea Guvernul României avem și pe acesta: noul ministru al Energiei, împreună cu Ludovic Orban vor să desființeze CNU (Compania Națională a Uraniului). Aș vrea să vă spun că această companie este singura care mai are un ciclu complex, de la extragerea minereului din minele din Bucovina, transformarea lui la Brașov în uraniu și folosirea uraniului în centralele de la Cernavodă. Între timp, în România, a intrat o firmă canadiană care exportă în țara noastră uraniu la un preț de dumping, sperând să ucidă prin acest joc pe cei care scot uraniu în România și îl folosesc.”

Scopul final al dumping-ului

Deputatul ne-a explicat și de ce se procedează în acest fel și care este scopul final:

”Așa s-a petrecut și în alte state din lume și vă dau ca exemplu India, pe vremea când indienii încă mai produceau uraniu, s-a venit cu prețuri de dumping, iar India nu a mai produs, după care au cucerit piața și au ridicat prețul de 3-4 ori peste cel la care ar fi produs statul indian. Așa se dorește și în România, să se închidă această Companie Națională a Uraniului, să ofere posibilitatea firmei canadiene să exporte și noi să importăm de la ei fără a mai avea vreun competitor, iar lucrul acesta este foarte grav pentru că CNU este o companie strategică a statului român și ține de siguranță națională” ne-a declarat deputatul Forței Naționale.

”Se vede treaba că, acum, noul guvern vrea să facă un cadou unei multinaționale: dreptul de a vinde către România, la ce prețuri vrea, minereu de uraniu și uraniu”, a completat Ștefan Băișanu.

Citește și: Băișanu: În noaptea aceea blestemată, OUG prin care Raiffeisen Bank și încă o bancă trebuiau scutite de 250 de milioane de euro, pe masa lui Orban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel