SRR: Consiliul de Onoare cercetează acuzațiile aduse lui Carmen Valică

carmen_valica
carmen_valica

Conducerea Radioului Public s-a autosesizat şi cercetează situaţia creată în legătură cu acuzaţiile care i se aduc corespondentului Radioului Public la Comisia Europeană, Carmen Valică, despre care s-a spus că ar fi afirmat că "în România judecătorii Curţii Constituţionale vor fi arestaţi", potrivit unui comunicat transmis agenției Mediafax, de către instituția publică.

"Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a luat act de situaţia creată în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc corespondentului Radioului Public la Bruxelles. Consiliul de Onoare, în calitatea sa de organism intern de autoreglementare în ceea ce priveşte deontologia profesiei de jurnalist al SRR, s-a autosesizat şi a demarat o cercetare a cazului respectiv. Ulterior finalizării concluziilor Consiliului de Onoare, Consiliul de Administraţie al SRR îşi va prezenta poziţia în legătură cu acest caz", se arată în document.

Referitor la acest caz, europarlamentarul PNL Norica Nicolai a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că va face demersuri juridice împotriva Radiodifuziunii Române, din cauză că un corespondent al Radio România Actualităţi la Bruxelles, Carmen Valică, ar fi afirmat, într-o discuţie cu purtătorul de cuvânt al comisarului Viviane Reding, că în România judecătorii Curţii Constituţionale vor fi arestaţi.

Tot vineri, reprezentanţii Radioului Public au declarat pentru Mediafax, că situaţia va fi analizată de conducerea radioului, care, în următoarele zile, urmează să aibă o discuţie cu jurnalista, care se va întoarce în România, pentru chestiuni administrative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel