SRI: Plicurile ridicate de la Ambasada Ucrainei nu conţin substanţe periculoase. Sunt fragmente de ţesuturi organice

SRI: Plicurile ridicate de la Ambasada Ucrainei nu conţin substanţe periculoase. Sunt fragmente de ţesuturi organice  -  Inquam Photos / George Calin
SRI: Plicurile ridicate de la Ambasada Ucrainei nu conţin substanţe periculoase. Sunt fragmente de ţesuturi organice - Inquam Photos / George Calin

Serviciul Român de Informaţii a anunţat, miercuri, că în cele două plicuri ridicate de la Ambasada Ucrainei din Bucureşti 'nu se află conţinut de interes pirotehnic şi nici alte substanţe periculoase', dar sunt 'fragmente de ţesuturi organice', care vor fi analizate.

'În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conţinut de interes pirotehnic şi nici alte substanţe periculoase. Menţionăm că analizele specifice au arătat că plicurile conţin fragmente de ţesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienţei acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituţiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuţiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat', se precizează într-un comunicat al SRI.

Marţi, poliţiştii Secţiei 1 din Capitală au fost sesizaţi cu privire la faptul că la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect, acestea fiind ridicate în vederea expertizării de către SRI.

Poliţia spaniolă a confiscat, luni, alte trei colete suspecte adresate diplomaţilor ucraineni la un oficiu poştal, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, potrivit agenţiilor de presă Ukrinform şi DPA.

Numărul total de ameninţări la adresa instituţiilor diplomatice ucrainene din străinatate a ajuns astfel la 21 de cazuri, a arătat purtătorul de cuvânt.

Colete însângerate conţinând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe ţări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor.

Vezi și - Scrisori-capcană trimise unor ambasade şi oficiali în Spania. Din ce sunt fabricate 'bombele'

Scrisorile-capcană trimise în ultimele zile unor ambasade în Spania şi unor politicieni spanioli importanţi erau fabricate artizanal, potrivit media locale, transmite dpa.

Scrisorile-capcană conţineau doar cantităţi mici de exploziv şi bucăţele de metal, care generează atunci când sunt deschise o flamă, nu o explozie mai mare, au informat vineri cotidianul spaniol El Pais şi televiziunea spaniolă de stat RTVE, citând surse din cadrul poliţiei.

O scrisoare-capcană trimisă la ambasada Ucrainei a explodat miercuri în curtea clădirii, rănindu-l la mână pe agentul de securitate. Această bombă este una dintre cele şase scrisori-capcane despre care s-a aflat public că au explodat.

Nimeni nu a revendicat trimiterea acestor scrisori-capcană şi autorităţile spaniole nu au furnizat informaţii despre potenţial suspecţi. Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor.

În afară de ambasada Ucrainei în Spania, alte scrisori-capcană au fost trimise la sediul companiei de apărare spaniole ce a livrat produse în Ucraina, precum şi la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez, al ministrului spaniol al apărării Margareta Robles, la sediul Centrului Satelitar al UE de la Torrejon şi la ambasada SUA.

Chiar dacă ministrul spaniol al apărării Margareta Robles nu a menţionat seria de scrisori-capcană în timpul vizitei pe care a întreprins-o în Ucraina miercuri, ea a reiterat că Spania rămâne în mod ferm de partea Ucrainei în războiul ei cu Rusia. 'Vom continua să ajutăm, alături de alte ţări din UE şi NATO, pentru că în opinia noastră cauza Ucrainei este justă, este o cauză a păcii şi libertăţii', a spus Robles. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel