Sri Lanka. România participă în 2019 la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice!

Cinci elevi, atent selecţionaţi de la licee din Bucureşti şi din ţară, vor forma echipa care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, organizat în luna iulie, în Sri Lanka, ce adună anual cei mai buni vorbitori ai lumii din învăţământul liceal. 

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, lotul naţional de Dezbateri al României este format din Dora Szegedi, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Cantemir Vodă" din Bucureşti; Miruna Cozianu, clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi; Teodor Grama, clasa a XI-a la Colegiul Naţional Bilingv "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti; Sabina Popescu, clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, şi Diana Diaconescu, clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava.

Echipa de antrenori este coordonată de Şerban Pitic. El este de peste cinci ani principalul antrenor al lotului naţional de Dezbateri al României şi pregăteşte în fiecare an echipa de liceeni care participă la Campionatul Mondial. Din echipa de antrenori mai fac parte Ioana Covei, Eveline Dicu, Laura Drăgoi, Victor Ion, Teodora Munteanu, Andrei Olaru şi Vlad Surdea, fiecare dintre ei fiind traineri de debate, foşti membri ai lotului sau campioni de dezbateri academice.

Ca parte din pregătirea pentru Campionatul Mondial, echipa României a participat deja la trei competiţii europene, două dintre ele le-a câştigat - Nordic Schools Debating Championship 2019 (Copenhaga) şi Bratislava Schools Debating Competition 2019.

Turneele de dezbateri academice evaluează atât nivelul prestaţiei echipelor, cât şi performanţa individuală (Top 10 Speakers), iar în cadrul Bratislava Schools Debating Competition 2019, toţi membrii lotului s-au clasat în primii 10 cei mai buni vorbitori ai competiţiei, ieşeanca Miruna Cozianu fiind răsplătită cu premiul de cel mai bun vorbitor.

Încă din anul 2004, o echipă formată din cinci tineri debateri, arbitri şi antrenori participă la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice. Anul trecut, lotul naţional al României a urcat pe podium, ocupând, ca echipă, locul 1 la categoria sa de limbă (la categoria 'limba engleză ca limbă străină').

Taxele de participare şi transportul sunt asigurate integral din resurse proprii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel