Spitalul Colțea: Doar șase dinți au fost scoși

coltea
coltea

Conducerea Spitalului Colțea susține că pacientului care acuză că i-au fost scoși 14 dinți în urma unei operații pentru sinuzită i-au fost scoși, defapt, 6 dinți.

”Pacientul s-a prezentat în urgență la Clinica ORL în data de 17.03.2012, cu suspiciunea de sinuzită maxilo etmoido-frontală dreapta cronică acutizată, diagnosticul fiind confirmat ulterior.”, se arată într-un comunicat de presă.

Conducerea spune că, atunci când s-a prezentat la spital, examenul clinic ”a relevat un pacient subnutrit, cu cefalee, rinoree purulentă, palid, cu resturi radiculare și multiple carii și dinți mobili, cu zone edentate și anxios.”

Pacientul a fost tratat, dar tratamentul nu a avut efect, așa că s-a intervenit chirurgical. În timpul operației bărbatului i s-au scos șase diniți, infectați, aceștia fiind și cauza sinuzitei, spun medicii.

”În primele 3 zile pacientul a fost investigat și tratat cu puncții sinuzale și antibioterapie, neobținânadu-se evoluție favorabilă. În ziua a 4 a s-a practicat cura radicală sinusală maxilară și etmoidectomie dreapta și puncția sinusului frontal drept. În cursul intervenției chirurgicale, dat fiind cauza odontogenă a sinuzitei ( resturi radiculare suprainfectate multiple) a fost necesară asanarea focarelor septice dentare. Extracțiile dentare (doar dinți în stadiul de rest radicular și dinți compromisi, mobili cu carii) au fost în numar de 6 (șase).”, se mai arată în comunicatul de presă.

Conducerea spitalului mai spune că pacientul a fost informat cu privire la problema danturii și rolul acesteia în situația respectivă și că acesta a semnat un consimațământ informat.

O doctoriţă de la Spitalul Colţea din București este acuzată de un tânăr de 24 de ani că i-a scos 14 dinți, deși el venise pentru o operație de sinuzită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel