Sotrovimab, autorizat de urgență de FDA pentru tratarea COVID-19

Sotrovimab, autorizat de urgență de FDA / Foto: Pixabay
Sotrovimab, autorizat de urgență de FDA / Foto: Pixabay

Sotrovimab a fost autorizat de urgență de către Agenţia americană a medicamentului (FDA) pentru tratarea COVID-19.

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat folosirea de urgenţă a tratamentului cu anticorpi Sotrovimab, împotriva unor forme uşoare sau moderate de Covid-19, la persoane în vârstă de peste 12 ani, și peste, cu o greutate de cel puțin 40 de kilograme, se arată pe site-ul instituției. Medicamentul va fi folosit pentru persoanele care au rezultate pozitive ale testării virale directe a SARS-CoV-2 și care prezintă un risc ridicat de progresie la COVID-19 sever, inclusiv spitalizare sau deces. Aceasta include, de exemplu, persoanele care au 65 de ani sau mai mult, sau persoanele care au anumite afecțiuni medicale.

Cine va beneficia de acest tratament

FDA precizează că siguranța și eficacitatea acestui medicament continuă să fie evaluată. Sotrovimab nu este autorizat pentru pacienții spitalizați din cauza COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen din cauza COVID-19. Acest tratament nu a arătat beneficii la pacienții spitalizați din cauza COVID-19 și anticorpii monoclonali pot fi asociați cu rezultate clinice mai slabe atunci când sunt administrați pacienților spitalizați care necesită oxigen cu flux mare sau ventilație mecanică. Prin urmare, Sotrovimab va fi administrat pacienților care se află în prima vază a bolii, nu celor care sunt deja în stare gravă.

„Cu autorizarea acestui tratament cu anticorpi monoclonali, oferim o altă opțiune pentru a ajuta la menținerea pacienților cu risc crescut pentru COVID-19, în afara spitalului. Este important să extindem arsenalul de terapii cu anticorpi monoclonali care se așteaptă să păstreze activitatea împotriva variantelor circulante ale COVID-19 în Statele Unite.”, a declarat Patrizia Cavazzoni, director al Centrului FDA pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor. 

Tratamente asemănătoare - ale Regeneron Pharmaceuticals şi Eli Lilly - au fost autorizate în vederea unei folosiri de urgenţă în Statele Unite. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi-a exprimat săptămâna trecută susţinerea faţă de utilizarea Sotrovimab la pacienţi cu COVID-19 care riscă să se îmbolnăvească grav, dar care nu au nevoie de oxigen suplimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel