Sondaj: Ce spun managerii firmelor de top din România despre ANAF

Un sondaj realizat de PwC România prezintă percepția companiilor cu privire la inițiativa reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Astfel că, 40% dintre companiile chestionate susţin că reorganizarea ANAF este absolut necesară, în timp ce 48% dintre respondenţi susţin procesul, dar spun că are nevoie de anumite ajutări. 92% dintre respondenţi transmit că nu au suficiente informaţii despre detaliile acestei reorganizări.

Sondajul a fost derulat în perioada octombrie-noiembrie 2013 şi se bazează pe răspunsurile a mai mult de 30 de manageri financiari de la companii de top din România.

Aproape toţi managerii financiari (96%) au arătat că autorităţile fiscale ar trebui să aibă drept obiectiv central combaterea evaziunii fiscale, iar trei sferturi dintre respondenţi au subliniat nevoia informatizării procesului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a taxelor. Un procent semnificativ (25%) dintre cei chestionaţi au indicat de asemenea că autorităţile fiscale ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea pregătirii profesionale a inspectorilor fiscali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel