Solarul face victime: Numărul persoanelor cu cancer de piele a crescut alarmant

Numărul persoanelor cu cancer de piele a crescut alarmant, potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta. Această crește este atribuită, în mare parte, folosirii saloanelor de bronzat.

Autor: Bănică Tediana

Cercetătorii au analizat statisticile medicale ale unor pacienţi cu vârstele între 18 şi 39 de ani, diagnosticaţi pentru prima dată cu melanom între anii 1970 şi 2009. Oamenii de ştiinţă au constatat în această perioadă că incidenţa acestui tip de cancer a crescut de opt ori în rândul femeilor tinere şi de patru ori la bărbaţi.

În opinia lor, această "explozie" a cancerelor de piele la tinerii adulţi s-ar explica printr-o folosire tot mai frecventă a saloanelor de bronzat, mai ales de către femei.

"Un studiu recent a dezvăluit faptul că persoanele care recurg frecvent la lampa de bronzat prezintă un risc cu 74% mai mare de a dezvolta un melanom, iar noi ştim deja că femeile tinere apelează mai des la această tehnologie decât bărbaţii tineri", a precizat medicul Brewer.

Aceiaşi cercetători au constatat şi o scădere a ratei mortalităţii cauzate de melanom în decursul ultimilor ani, fapt care ar putea fi explicat printr-o detectare mai timpurie şi prin îngrijiri medicale mai prompte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel