Societăţile comerciale de consultanţă fiscală nu mai achită taxa pentru autorizaţia de funcţionare

Guvernul a aprobat proiectul de ordonanţă de urgenţă realizat de Mnisterul Finanţelor Publice, pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi prorogarea unor termene în cadrul căuia sunt propuse modificări în ceea ce priveşte, printre alte aspecte, şi organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală.

 Astfel, dintre modificările propuse asupra O.G. nr. 71/2001, publicată în Monitorul Oficial nr. 538/2001, cea mai importantă dintre acestea o constituie faptul că societăţile comerciale nu vor mai plăti o taxă în contul Camerei Consultanţilor Fiscali, în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare, prin abrogarea alineatului 3 al art. 9.

 De asemenea, sunt aduse modificări şi în ceea ce priveşte cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiei, care doresc să desfăşoare activitatea de consultant fiscal în România şi au dobândit această calitate în statul membru de origine. Camera va recunoaşte titlurile de calificare ale acestora, în urma susţinerii unui interviu în faţa Comisiei de evaluare CCF, spre deosebire de forma actuală care prevede susţinerea examenului de atribuire a calităţii de consultant fiscal.

 Citește mai multe pe legestart.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel