Șocant: Avea patru ani, era din România și a murit de foame în Belgia

deces
deces

O fetiţă în vârstă de numai patru ani a murit de foame şi de sete la 8 august, la Schaerbeek, în regiunea Bruxelles. Părinţii ei români au primit mandate de arestare opt zile mai târziu, pe baza concluziilor raportului autopsiei, potrivit publicaţiei belgiene La Capitale, în ediţia electronică.

Din datele raportului de autopsie a rezultat că fetița a murit din cauza inaniției și a deshidratării. "Era piele şi os", a declarat o sursă apropiată anchetei.

Părinții fetiței sunt cei care au alertat echipele de salvare la 8 august, după ce au constatat că fiica lor este inconştientă. Ea a fost transportată cu salvarea la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic decât să constate decesul. Înspăimântaţi de cât de slabă era fetiţa, responsabilii medicali au avertizat poliţia.

Ulterior, tinerii părinţi ai copilului, de naţionalitate română au fost audiaţi. Tatăl, un muncitor în vârstă de 21 de ani, a explicat că nu el era cel care îi dădea să mănânce copilului, iar mama, în vârstă de 22 de ani, a afirmat că o hrănea pe micuţa Rodania dar aceasta vomita aproape tot ce mânca.

Deși fetiţa era într-o stare de sănătate precară deoarece suferea de o boală ce generează tumori, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului din Bruxelles, Jean-Marc Meilleur ”nu era vorba despre tumori canceroase, iar legistul susţine clar că această boală nu este cauza decesului".

Pe baza autopsiei, judecătorul de instrucţie Isabelle Panou a emis mandate de arestare pentru cei doi părinţi joi, acuzându-i de privare voluntară a unui minor de hrană sau îngrijiri, care a determinat moartea nepremeditată a acestuia.

Părinţii micuței riscă până la 15 ani de închisoare. Cuplul mai are o fetiţă, în vârstă de doi ani, care a fost încredinţată serviciilor de protecţie a copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel