Sile Cămătaru a fost eliberat

sile
sile

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost eliberat vineri din penitenciar, după ce Judecătoria Giurgiu i-a admis o cerere de eliberare condiţionată a pedepsei, având în vedere că a executat nouă din cei 13 ani de închisoare.

 Instanţa a hotărât în 19 noiembrie că Sile Cămătaru poate pleca acasă, decizie care putea fi atacată cu recurs, în termen de trei zile de la pronunţare.  Patru zile mai târziu, vineri, 23 noiembrie, Cămătaru a părăsit penitenciarul.

 La jumătatea lunii octombrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, de contopire a pedepselor primite de acesta în procesele penale, stabilind că acesta are de executat 13 ani de închisoare, nouă dintre aceştia fiind deja petrecuţi după gratii.

 Avocatul acestuia a susţinut în faţa instanţei că Sile Cămătaru a petrecut în închisoare perioada mai 2004 - decembrie 2011, respectiv şapte ani şi jumătate, precum şi aproximativ un an şi opt luni, în perioada 2001-2002. Apărătorul lui Cămătaru a arătat că aceste perioade trebuie adunate şi apoi scăzute din pedeapsa totală de 13 ani de închisoare ce rezultă din condamnările definitive date în cazul clientului său. Cererea a fost admisă de instanţă, care i-a contopit pedepsele.

 Sile Cămătaru a fost reţinut în Germania, la jumătatea lunii mai a acestui an, în timp ce se afla într-o maşină, asta după ce în 11 mai a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare, de către instanîa supremă, într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Iona Balint, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel